The Million Dollar Hotel (Wim Wenders): primera escena

Cap comentari
Aquest és un dels meus inicis de pel·lícules favorits de tots els temps. Sabeu la típica llista en la que apareixen les escenes inicials de Set de Mal, 2001: Una odissea en l’espai, Apocalypse Now, etc., com les millors de la història? doncs entre totes elles m'agradaría incloure el començament de la pel•lícula de Wenders The Million Dollar Hotel (2000).


Wim Wenders és un enorme director, particular i distint, dels que no fa encàrrecs ni falta que li fa. La seva força i personalitat rau en molts aspectes, dels quals a mi em fascina el seu gust exquisit per enquadraments clàssics en els que hi veiem referenciats sovint a Hopper, Vermeer i altres artistes.

Tornant al film, durant aquest inici -sorprenent i definitiu-, la música embolcalla l’escena i a nosaltres ens porta de la mà pel cel de Los Angeles en el moment exacte en que no sabem si és massa d’hora o massa tard, si tot comença o tot acaba.

No cal dir res més, només que mireu l’escena. A partir del minut 1.00 comença el viatge, poseu-vos còmodes, apagueu els llums i pugeu el volum per escoltar “the first time” un tema dels U2 interpretat per en Bono que també va ser guionista del film.