The americans (2013) - Joe Weisberg (creador)

Cap comentari
En la era Reagan, dos agents de la KGB russa són entrenats per infiltrar-se als USA fent veure que són marit i muller, fundant una família i vivint l'estil de vida nord-americà per no aixecar sospites i, així, poder passar informació secreta i fer espionatge des de l'interior.
El problema? Que l'estil de vida americà, en quan han fundat una família, tenen casa, cotxe i una rutina, els comença a ser molt més atraient que l'austeritat patriòtica comunista. Què tira més? La mare pàtria o la comoditat burgesa? S'estimen? O fan veure que s'estimen?
Aquest és l'interessant punt de partida d'una sèrie que, havent-la tot just començat, ens esta`deixant molt bon gust de boca i es situa ràpidament com una de les que més ens està agradant aquesta temporada.
El primer capítol -doble, com és de rigor- és absolutament fascinant i voreja el magisteri. La sèrie intenta balancejar la trama personal dels dos protagonistes (que si sóc espia, que si la família va primer, etc.) amb trames d'espionatge, afegint-hi elements d'intriga extrema com que la casualitat de que un agent del contraespionatge de l'FBI es mudi a viure just a davant de casa seva.

Algunes escenes són absolutament brillants (no us les volem desvetllar aquí, veieu-la), els guions premem l'accelerador quan cal i saben reposar la tensió per fer del visionat de The americans una experiència més cinèfila que televisiva, els protagonistes funcionen molt bé (rescatada la Keri Russell de l'infame personatge de la Felicity a la sèrie homònima, acompanyada pel Matthew Rhys de Cinco hermanos i com a antagonista el sempre efectiu Noah Emmerich, de Beautiful Girls o El show de Truman), i l'equilibri entre drama i suspens t'aboca a devorar els capítols d'aquesta primera temporada (de moment única emesa, però ja renovada des del seu 4rt capítol, donada la bona resposta del públic).