Monstruos University (Monsters University, 2013) - Dan Scanlon

Cap comentari
Decepció absoluta aquesta continuació de la original Monstruos S.A. que desaprofita uns personatges brillants amb un guió d'estar per casa.

En voleu més detalls? Aquí els teniu:
- El guió és fluixíssim. Està més a prop de The Muppets que no pas de Monstruos S.A. No aprofita el material preexistent. No hi ha talent narratiu.
- La trama és tova i absolutament trillada. Un cúmul de tòpics sobre universitaris nerds abocats a ser expulsats per no donar la talla, i que, mira tu per on, busquen superar les seves limitacions i tancar la boca a tots els que els diuen que no tenen el nivell mínim exigit. La revancha de los novatos (Revenge of the nerds, 1984, Jeff Kanew) ho explicava molt millor i era molt més divertida.

- Els gags -molts menys del que ens tenen acostumats- es fonamenten, en la majoria dels casos, en trompades i acudits fàcils.
-  El Santiago Segura, en la versió doblada, és absolutament incapaç, aquest cop, d'espolsar-se els seus tics "torrentils".
- Tot i que a nivell de decorats la tècnica d'animació és absolutament fantàstica, hi ha altres aspectes, com els detalls en l'animació dels personatges que sembla haver-se deixat una mica de banda.
- Per acabar-ho d'adobar, el curtmetratge que acostuma a precedir aquestes pel·lícules, The blue umbrella (2013, Saschka Unseld) sembla més fruit d'una escola d'animació que no pas d'una major com Disney. Tècnicament impecable però sense res rellevant ni original que explicar.


En definitiva, que Monstruos University hauria d'haver anat directament al circuit dels DVDs, tal com ho fan totes les pel·lícules de la Barbie. Més que res perquè està exactament a aquest nivell.
Si us va agradar Monstruos S.A., que ni se us passi pel cap anar a veure la seva continuació. La decepció us farà mal.