El cor delator del Poe en animació i narrat pel James Mason

Cap comentari
Heus aquí una de les peces curtes d'animació més discutides i honorades, encara que en petit comité, de la història del cinema.
Corria el 1953, i la Columbia Pictures volia competir en la indústria de l'animació contra Disney. Va encarregar una adaptació de "El cor delator" de l'Edgar A. Poe.


La va dirigir el Ted Parmelee i comptà amb l'inestimable col·laboració del gran James Mason, en la veu del narrador protagonista i el resultat fou aquesta petita joia de l'animació.
Sense anar més lluny, l''any 1994 l'historiador del cinema d'animació Jerry Beck va fer una enquesta entre més de 1.000 professionals de l'animació d'arreu del món, que van colocar aquest 'The tell-tale heart" en una més que notable 24ª posició

Per acabar d'arrodonir la fama minoritària d'aquesta peça, la British Board of Film Censors va atorgar-li la qualificació de X, essent la primera peça animada en ser marcada amb aquest infame estigma.

 Tan hipnòtica com el relat del Poe, amb la seductora però alhora pertorbadora veu del James Mason, aquest curtmetratge d'animació és tot un desconegut i infravalorat tresor fílmic (descobert a través d'OpenCulture).