És aquesta la millor escena de lluita de la història del cinema?

Cap comentari

Són quasi quatre minuts d'acció continuada, de baralles cos a cos, d'esbatussada general, rodada en un sol pla seqüència. Pertany a la pel·lícula Thai Dragon (Tom yum goong, 2005, Prachya Pinkaew) i és un delit visual, un tour de force dels especialistes, de la planificació i, sobretot, del protagonista, el Tony Jaa, que demostra estar en molt bona forma aguantant els quatre minuts sencers saltant, corrent, pujant escales i repartint a tort i a dret.

Doneu-li al play i fixeu-vos en tots aquests detalls.


Molt probablement, recordareu l'inici de la pel·lícula JCVD (2008, Mabrouk El Mechri), aquella en la que el Jean-Claude Van Damme s'interpretava a si mateix i es veu obligat a rodar una d'aquestes escenes en una sola seqüència quan ja té una edat. A mesura que avança la presa, se'l veu més cansat, extenuat, fins que al final... alguna cosa esguerra el pla seqüència que, per tant, s'haurà de tornar a rodar.


A nosaltres, però, ens ha fet recordar un sketch de la sèrie Pollo Robot (Robot Chicken, 2005, Seth Green i Matthew Senreich). Aquesta sèrie d'animació fet amb stop-motion es dedica a homenatjar paròdicament, alguns referents culturals audiovisuals més populars, i en un dels seus episodis li va tocar el torn, justament, a la pel·lícula del Tony Jaa. Aquest en va ser el resultat.


No sabem si l'escena del Tony Jaa pot ser considerada la millor escena d'acció de la història del cinema, que això és molt agosarat. Però estem segurs que a vosaltres se us en acuden un munt d'altres que us van impactar. Quines són?