Jessica Jones (2015) - Melissa Rosenberg (creadora)

Cap comentari
Netflix ha aterrat ja fa uns mesos a les pantalles catalanes i amb ella també ha vingut la Jessica. Jessica Jones és un personatge de Marvel dels que jo anomeno, herois de cada dia. No tenen biografies brillants ni se'ls ha dedicat molts metres de pel·lícula, però a canvi tenen una personalitat una mica més fosca, més d'acord amb un heroi de segona fila que està content amb el seu pseudo-anonimat. 

Aquesta personalitat fosca es sol traduir amb històries menys tòpiques i trames una mica més elaborades que les que estem acostumats a veure a les grans pel·lícules de super-herois i, per aquest motiu i de manera molt personal, em desperten una mica més d'interès. En aquesta categoria d'herois quotidians també hi inclouria Daredevil, un personatge amb el que, precisament, Jessica Jones comparteix univers i alguns amics, com la infermera Claire  Temple (Rosario Dawson) i esperem que algun més que pugui venir durant la propera temporada.

La història sense spoilers

La Jessica Jones (Krysten Ritter) és una detectiu privat, una noia amb un caràcter tirant a agre que, a causa d'un accident, se li desenvolupa una força sobre humana i alguna capacitat més que ens van descobrint a mesura que avança la sèrie. Els primers 13 capítols ens expliquen tant la seva història personal com l'enfrontament amb un dels dolents més interessants que he vist: Kilgrave, interpretat per un gran David Tennant, un home que (per no desvetllar massa), direm que és força persuasiu.  


Els elements interessants de la sèrie són (segons la meva opinió que dirien a The Good Wife): 

- Una anti-heroïna amb greus problemes de socialització. Personatge femení atípic: Benvingut sigui! 
- Un dolent molt interessant amb un nivell d'intel·ligència que no cau en el ridícul habitual.
- Uns aliats que no són perfectes ni ho fan tot bé, però que tampoc són uns inútils totals. 
- Uns personatges secundaris que fugen del maniqueisme i que fins el final no tenim clar si ens decanten més cap al cantó fosc de la força o cap el lluminós. 


Elements que no sé com definir però a falta d'inspiració en diré "Moments Pfffff":

- Un dolent que ha demostrat ser intel·ligent durant tota la temporada, no pot cometre estupideses a menys que estiguin molt justificades, i, "in my opinion" penso que hi ha parts importants de la resolució de la trama que pequen de poc treballades. 

- Tot i que m'agrada que la protagonista sigui poc convencional, direm que té un caràcter no apte per a qualsevol persona. La fascinació i lleialtat que senten alguns personatges per ella és realment sorprenent i, en determinats moments, no s'entén massa com encara té amics.

Així doncs, Jessica Jones es deixa veure bé si tens la paciència suficient per aguantar les sortides de to de la protagonista i si superes els moments en que el tempo s'alenteix i la sèrie sembla que s'encanti en ella mateixa.