From one second to another (2013) - Werner Herzog

Cap comentari
Hem vist, al llarg dels anys, moltes campanyes per reduir la mortaldat a les carreteres. Però què passa quan la campanya la filma el Werner Herzog? Doncs el que passa és 'From one second to another', un migmetratge de 30 minuts en els que Herzog, amb el seu habitual estil, entrevista als protagonistes de quatre accidents provocats per estar escrivint SMSs mentre es conduïa.


Si se us ha passat pel cap que la cosa va de broma, que és una campanya més, tan sols us volem recomanar que veieu els primers minuts. Us prometem que no us deixarà indiferents. És més, us prometem que no tornareu a escriure mai més cap SMS o Whatsapp mentre esteu fent alguna altra cosa.
(Es poden activar els subtítols en castellà prement l'opció 'Captions' d'abaix a la dreta, i després la sub-opció 'Translate captions').


El document en qëstuió ens arriba de les mans de l'Armand Ramon, que l'ha trobat en les pàgines de la versió digital de El País. El treball de Herzog forma part d'una campanya patrocinada per la companyia telefònica AT&T anomenada "It can wait" ("Pot esperar").

Com és habitual en el cinema documental de Herzog, el director col·loca la càmera i deixa que els protagonistes es sentin còmodes, que s'obrin a nosaltres, que confessin els seus sentiments més amagats. Colpidor, dramàtic, infinitament punyent, 'From one second to another' no sortirà mai a les filmografies del director alemany. Però ho hauria de fer.