Premis Emmy 2012

Cap comentari
Es celebraren ahir, en el moment de la història de la televisió en la que més gent enganxada a les sèries hi ha. Cada cop desperten més atenció i cada cop més es converteixen en una molt bona guia per descobrir noves sèries que encara no hem pogut veure per aquí.
Aquest any, els guardonats han estat els següents:
Millor sèrie dramàtica per Homeland, protagonitzada per la recuperada Claire Danes, el Damian Lewis, el Mandy Patinkin i la Morena Baccarin, que gira al voltant de l'amenaça per la seguretat nacional post 9/11. Tot i ser la seva primera temporada, va superar a les seves "veteranes" competidores, Breaking bad, Boardwalk empire, Downtown abbey, Mad men i Game of thrones.

Millor sèrie de comèdia per Modern Family, que va desbancar Curb your enthusiasm, Girls, Veep, 30 Rock i The big bang theory i que ja s'ha convertit en un petit clàssic contemporani de la comèdia, amb aquesta esbojarrada família nord-americana.

Moltes decepcions en la categoria de Minisèrie, on va guanyar Game change, que segueix l'ascenció del candidat republicà a la Casa Blanca, John McCain, encarnat per l'Ed Harris, acompanyat de la Julianne Moore com a Sarah Palin i també pel Woody Harrelson. I diem que va ser una decepció per a molts doncs tres sèries molt populars també estaven nominades: Sherlock, American horror story i Luther, que acompanyaven Hemingway & Gellhorn (que explica la història d'amor entre l'Ernest Hemingway i la corresponsal Martha Gellhorn en l'escenari de la guerra civil espanyola, i que protagonitzen el Clive Owen i la Nicole Kidman) i Hatfields & McCoys (que dibuixa l'enfrontament entre dues famílies del Sur en els anys posteriors a la guerra civil nord-americana, amb un repartiment encapçalat pel Kevin Costner, el Bill Paxton, el Tom Berenger, la Jena Malone i el Powers Boothe).

En quant a actors i actrius, la cosa ha estat com segueix:
En les categories d'actors i actrius principals han guanyat el Damian Lewis de Homeland, el Jon Cryer de Two and a half men, el mític Kevin Costner (que s'ha retrobat amb els premis, molts anys després) per Hatfields & McCoys, mentre que entre les fèmines s'han endut premis la gran Julia-Louise Dreyfuss (a la quasi li havíem perdut la pista després de Seinfeld) que se l'ha endut per Veep, la Claire Danes per Homeland i la Julianne Moore per Game change.

Com a secundaris, els premis els hi han caigut a les mans a l'Aaron Paul de Breaking Bad , l'Eric Stonestreet de Modern family i el Tom Berenger per Hatfields & McCoys, a la Maggie Smith per Downtown abbey, la Julie Bowen de modern Family i la veterana Jessica Lange pel seu pertorbador paper a American horror story.


Per últim, en l'apartat de guions, els guanyadors han estat el capítol pilot de Homeland, l'intitulat "pregnant" de Louie i el de Game change.

De totes maneres, el que més ens ha impressionat d'aquesta cerimònia ha estat -perdoneu la frivolitat- l'elegància i el glamour. Les diferències entre els mítics Oscars de l'Acadèmia i els Emmys cada cop són menors, i els vestits més espectaculars es passegen per la catifa vermella amb ostentació. Si voleu veure els més impressionants, passeu-vos pel nostre Tumblr i gaudiu-ho amb els ulls ben oberts.