Els retrats cinematogràfics del Charles Burns

Cap comentari
El Charles Burns és un dibuixant de còmics amb un estil molt reconeixible, imitant els gravats, amb un entintat negre sobre blanc amb el que ha obtingut el favor del públic i de la crítica amb obres cabdals com Black Hole. Durant 10 anys, del 2003 al 2013, va ser l'encarregat de les portades de la revista The Believer, posant-hi un retrat a cada número, sobre diferents personalitats de la cultura, la política i la història. Justament, com que el Burns és un cinèfil de primera, molts d'aquells retrats pertanyien a actors, actrius, directors, directores, guionistes, productors i, fins i tot, personatges del setè art.
Ara, la Adam Baumgold Gallery ha organitzat una exposició en la que reuneix 300 d'aquests retrats, i aquí us en hem volgut apropar un bon tast.
No sabem quin és el criteri cinematogràfic que el Burns ha fet servir per escollir els personatges que retratava, però no deixa de ser estrany que hagi volgut, per exemple, fer un retrat del Mario Van Peebles i no, per exemple, del Robert de Niro, no?

Ice Cube
Phillip Seymour Hoffman
Tina Fey
Paul Auster
Todd Solondz
David O. Rusell
Mario Van Peebles
 
Steve Martin
Errol Morris
Mira Nair

Janeane Garofalo
Harold Ramis

Jawa
David Byrne
David Mamet
Joey Lauren Adams
Steven Soderbergh
Paul Giamatti
Aguirre
Bob Odenkirk
Steve Carell
Judd Apatow
Nosferatu
Jason Schwartzman
Wallace Shawn
Eric Bogosian
Francis Ford Coppola
Isabella Rosellini
Bette Midler
Terry Gilliam