Èxit absolut del 1er seminari de Sèries de Culte

4 comentaris

Finalment, i després de 4 mesos i més 170 hores de feina (a banda d'hores de visionat) vam tenir ocasió d'impartir el 1er seminari sobre Sèries de Culte a la botiga The Cine.
Va ser una sessió de tres hores absolutament espectacular i espaterrant per nosaltres. Tres hores compartint sèries amb una colla d'assistents genials amb els que es va formar un caliu preciós i que va permetre una interacció molt divertida i enriquidora. Eren gent que ha vist moltes sèries però que venia afamada, amb ganes de descobrir-ne moltes més.

I això va ser, justament, el que vam fer. Durant tres hores vam repasar:
- els motius que s'amaguen darrera de la producció televisiva "de qualitat".
- la cronologia de les sèries de ficció des dels anys 50 per comprendre d'on ve tot, les tendències i, sobretot, destacar aquelles sèries imprescindibles, ja sigui per la seva qualitat intrínseca o per la importància que van tenir en algun aspecte tècnic o de producció i que van canviar la televisió moderna.
- les sèries amb més audiència de la història.
- l'impacte que les sèries han tingut en la societat, canviant-la, transformant-la, "normalitzant" comportaments i condicions, però també estereotipant, tergiversant, "ghetitzant" determinats col·lectius.
- els autors de sèries més importants, aquells que, havent vist una de les seves sèries, pots anar a buscar les altres sabent que hi ha un segell propi que es repetirà.
- recomanacions de sèries no massa conegudes per similitud amb altres ben conegudes.
- recomanacions actuals i, fins i tot, recomanacions futures, de les sèries noves més suggerents que ens arriben en aquest 2014.

Tot això, adobat amb intervencions dels assistents que, a poc que podien, aportaven comentaris, recomanacions i detalls i anècdotes de les sèries que anàvem comentant.


Va ser particularment engrescador i bonic anar veient i sentint les reaccions dels assistents a mesura que anàvem comentant o anaven apareixent en pantalla sèries que els encantaven, que els havien marcat, que no havien pogut oblidar de la seva infantesa o adolescència (amb Twin peaks i el Nan roig es van sentir sospirs molt profunds).
Va ser, a més, molt divertit comprovar que el món de les sèries és enormement ric, també a nivell d'espectadors, doncs la varietat d'edat i procedència que teníem a la sala era gran i, per tant, cadascú portava la seva "motxilla de sèries", el seu bagatge, completament diferent al dels altres. Per posar-vos algun exemple extrem, a la sala hi coincidien espectadors que no havien vist LOST, o que no els agradava Friends, o que no coneixien ni havien sentit a parlar de Magnum P.I. Però, alhora, aquests mateixos havien vist moltes altres molt poc conegudes. Doncs aquesta era la riquesa que hi havia i, per tant, la diversió estava assegurada.


Vam arribar a mencionar o, fins i tot, veure, més de 300 sèries (sí, sí, tres-centes) en un repàs amplíssim que abraçada diferents gèneres, estils i èpoques.
I, per descomptat, vam sortir tots del seminari, nosaltres inclosos, amb moltes ganes de veure sèries, encara més sèries, així com de demanar una pròrroga als dies i a la vida per tal de que hi hagi temps material suficient per veure totes les sèries que tenim pendents de veure.

Per acabar-ho d'adobar, el seminari va acabar de la millor manera possible: en un bar a prop xerrant informalment i amb una cervesa al davant de les sèries de cadascú, d'anècdotes, de detalls, de curiositats, etc. Va ser la cirereta que completa el pastís. Una tarda memorable que no oblidarem mai.

I ara, a preparar-ne la segona edició, per l'1 de Març!

4 comentaris :

noel, neus y rita ha dit...

¡FELICIDADES!

Marc Ambit ha dit...

Muchas gracias, maifréns!!! Fue genial! Todavía estamos de subidón!!!

Zerozerosset ha dit...

Enhorabona! M'hauria agradat ser-hi. Deixeu-me reivindicar, entre les grans, Treme.

Marc Ambit ha dit...

Ei, Jordi! Pots reivindicar el que vulguis, sobretot si és una sèrie del David Simon! :D

Per cert, t'esperem en una altra edició!