El lobo de Wall Street (The wolf of Wall Street, 2013) - Martin Scorsese

Cap comentari


Reflexions personals a la última pel·lícula del nostre estimat Scorsese:

  1. La pel·lícula és molt entretinguda, una muntanya russa d'excessos i disbauxa
  2. I quan diem muntanya russa no ens referim tan sols a la vida del protagonista sinó a la pròpia pel·lícula, que conté escenes molt poderoses però també alarmants descensos en picat que ratllen el coma cinematogràfic.
  3. El Leonardo DiCaprio està igual de bé que en moltes de les seves altres pel·lícules anteriors. Això sí, en algunes escenes trepitja terreny histriònic amb resultats molt menys destacables(i ratllant la vergonya al·liena).
  4. El Jonah Hill no és el Robert DeNiro i no està còmode improvisant (i l'Scorsese és incapaç de tallar-ho quan no funciona).
  5. El Matthew McConaughey segueix entregant interpretacions molt magnètiques en el que ha estat, sense dubte, el seu any més fructífer.
  6. Algunes escenes no funcionen (molt en particular les escenes en les que vol mostrar el patetisme dels personatges) i l'Scorsese no se n'adona. 
  7. L'Scorsese està patint l'efecte Woody Allen. Fa 20 anys que ambdós entreguen pel·lícules molt per sota del seu nivell anterior (Kundun, El aviador, Al límite, Shutter Island, La invención de Hugo, versus Celebrity, Acordes y desacuerdos, Granujas de medio pelo, La maldición del escorpión de jade, Vicky Cristina Barcelona, Todo lo demás, etc.) i tan sols una o dues es poden comparar amb el que havien estat capaços de fer (Infiltrados, versus Match Point).
  8. L'Scorsese no és, habitualment, un director amb missatge ni profund (el que ens agrada d'ell és la seva direcció frenètica, directa i dinàmica). Aquí tampoc ho és, doncs s'escuda en que tot està explicat des del punt de vista del protagonista. Per una banda ens agrada, doncs li deixa a l'espectador la potestat de jutjar, però per una altra ens hagués agradat que, cinematogràficament, no fos tan neutre o que no ens arribés a donar la sensació en alguns moments -el final en particular- que està de la banda del protagonista o que li dóna una coartada per als seus comportaments.
Aquestes són les nostres reflexions sobre El lobo de Wall Street, però ara us toca a vosaltres. Digueu-nos què en penseu en els comentaris.