El surfer de la portada de The endless summer

Cap comentari
Al nostre bon amic Oriol Llevat li passen sempre coses molt curioses. Aquest darrer any ha estat vivint a Chicago i ha fet amistat amb un dels seus veïns, l'Aaron Boruch. Un dia, aquest veí el convida a fer una barbacoa a casa seva i li presenta al seu tiet, el Charles Worthing (a la foto que segueix hi són tots dos, tiet i nebot) i li explica una història.



A l'any 1960, el Charles corria per les platges australianes fent surf amb uns amics. De cop i volta se li acosta un fotògraf i els hi diu que està fent fotos per posar com a portada d'una peli, el més gran documental que sobre el surf s'ha rodat mai. Ells accedeixen i la foto s'acaba convertint, efectivament, en la mítica portada de The endless summer (1966, Bruce Brown).


El Charles en qüestió és el que apareix en primer plànol, amb la taula al cap, esperant el moment de ficar-se a l'aigua.
Si no heu vist mai la pel·lícula, no ens en podem estar de recomanar-vos-la. Conté una visió absolutament fascinant del món del surf i d'una era, els seixanta, vista des de l'innocent perspectiva d'uns joves americans que donen voltes pel món a cop de tòpic i de prejudici. The endless summer a venir a marcar un abans i un després en la popularització d'aquest esport i és per això perquè us recomanem que en conegueu la història completa.