The shadow line (2011) - Hugo Blick

1 comentari
L'assassinat d'un capo de la droga tot just sortit de presó per un indult desencadena un investigació a dues bandes de la línia d'ombra, la que separa el bé del mal, la que, suposadament, separa el món dels narcotraficants i el dels policies i forces de l'ordre públic. A cada banda, un protagonista.

A la banda dels policies, el Jonah Gabriel (Chiwetel Ejiofor, d'Hijos de los hombres o American Gangster), amnèsic d'un tret, que lluita per no embolicar-se en l'espessa tela d'aranya de la lluita contra la droga, mentre intenta recordar si era un bon policia o no abans de que el disparessin.

A la banda dels traficants, el Joseph Bede (immens Christopher Eccleston, de Tumba abierta, GI Joe o la sèrie Doctor Who), gerent d'una empresa tapadora que es veu obligat, en absència dels caps, a prendre el control i a enfonsar-se a contracor en les tortuositats del crim organitzat.


Escrita amb rigor cinematogràfic, amb una obsessió malaltissa per l'emmirallament i la dualitat, per dibuixar clarament la línia que separa ambdós mons, The shadow line és una brillant sèrie policíaca on el més important són els personatges, esculpits amb precisió i cura i interpretats amb magisteri per un ventall amplíssim de grandíssims actors que van des dels esmentats protagonistes fins a l'Stephen Rea, passant pel Tobias Menzies (recentment vist a Black mirror) o el Rafe Spall (imprevisible personatge el seu, sempre extrem, molt diferent de les seves caracteritzacions a Prometheus o The life of Pi).

Amb una trama enrevessada a més no poder, finals d'episodi amb els més sorprenents cliffhangers vists últimament i una gestió de la tensió molt treballada, The shadow line és un delit de principi a final dels seus 7 capítols d'una hora de durada.
Sorprenent, potent, molt exigent amb la qualitat final, agradarà a tots els fans de la bona televisió que vulguin veure un producte de primera magnitud a punt de passar desapercebut.

 

1 comentari :

Fàtima ha dit...

Uaaaaauuuuu!! bona pinta!! A PUN TA DA!!!