La peli més "friki" que heu vist

9 comentaris
Ahir va ser el Geek Pride Day o, el que és el mateix, el dia de l'orgull "friki". No volem pas aquí discutir sobre el terme "friki", els seus límits i les seves fluctuacions al llarg del temps. Només volem dues coses:
1- Recordar que el dia de l'orgull "friki" és un invent espanyol (del 2006, concretament, que s'ha estès a altres països del món, tal cm explica la Wikipedia anglesa)
2- Parlar de pel·lícules "frikis".



Ahir, com a commemoració del dia "friki", vam encetar sengles enquestes a Twitter i a Facebook preguntant-vos quina era la pel·lícula més friki que havíeu vist mai.
El Jaume Clapés votava per House of 1000 corpses del Rob Zombie, perversa, gore, extrema i passada de rosca. L'Alain Garrido de CinemaLights no se'n podia estar de votar-ne dues. Per una banda Star Wars, una de les generadores de "frikis" més monumental de la història del cinema. I, per l'altra, recorria als orígens del terme "friki" votant per Freaks (La parada de los monstruos) del Tod Browning, amb tots els seus personatges marginats, repudiats, quan el terme "freak" encara era radicalment pejoratiu.
Vam riure molt amb l'aposta del Ramon Lostao, que proposava Twilight (Crepúsculo) com a peli més "friki" que havia vist. Però potser sense sarcasme, altres "frikis" com el Josep Lluís Cardo ens mostraven la seva devoció per pelis ben estranyes només de veure'n el tràiler. Ens parlava el Josep Lluís de Yôkai daisensô (La gran guerra Yokai) del Takashi Miike, de la qual no podem estar-nos de posar-vos-en el tràiler.



El Joaquim Aguilar, per la seva banda, ens recordava Braindead (Tu madre se ha comido a mi perro) del llavors desconegut Peter Jackson. Ja us en vam parlar en la nostra setmana zombie, doncs estava inclosa en el Top 10 dels usuaris de Filmaffinity, però el Joaquim ens ha fet recordar aquell bany de sang i fetge que era aquesta peli tan "cafre" (Joaquim Aguilar dixit). El propi Joaquim explica l'experiència al cinema:
Jo no sabia què anava a veure i sortint del cine em feia vergonya q em veiessin (era a l'estrena:no es portava el frikisme).

El Pere Vall, per la seva banda, no pot evitar quasi expressar amb devoció la seva passió per Glen or Glenda de l'Ed Wood. Només amb el tràiler, que quasi sembla apostar pel gènere del terror, ja paga la pena:



I per acabar de rematar la jugada, el Fausto Fernández, desbocat, incontenible, ens en dona tres, a quina més "friki".
La primera és L'uomo puma (El hombre puma) de l'Alberto de Martino. No l'hem vista, però el tràiler... ai el tràiler...



Segueix el Fausto recomanant-nos una peli de la Troma: Cannibal, the musical, del Trey Parker. El ball del final de tràiler no té preu:



I acaba amb una peli de la que ens ha costat fins i tot trobar referències: Shen long xiao hu chuang jiang hu (Llámame Dragón). El propi Fausto ens avisa de que és una peli "amb karateques grossos lluitant en monopatí...".
No hem pogut trobar el tràiler, però sí la peli sencera, i us n'hem enllaçat el tros, justament, del patinet :D



No me'n vull estar d'aportar el meu vot també, si em permeteu. La peli més friki que jo crec haver vist mai és Begotten, de l'Elias Merhige, una paranoia al voltant de la religió rodada en un granulat extrem, amb molta calma i una sensació de WTF constant. Si un la veu sense llegir-se'n la sinopsi, a més tindrà el gust de descobrir els títols de crèdit més útils de la història (no desvetllarem res, que paga la pena). Aquí us en deixem el tràiler.



No volem, per descomptat, tancar aquest capítol de cinema friki aquí. Us convidem a que ens digueu quina és la vostra. Prometem fer-li un post a cadascuna d'elles. Deixeu-les als comentaris.

9 comentaris :

Joan Margarit ha dit...

Aquí van 6 títols:

1. "EL HOMBRE PERSEGUIDO POR UN O.V.N.I.", peli espanyola de Ciencia Ficció, amb un moment estelar baixant per les corves de la carretera de Begues.

2. "La Invasión de los zombies atómicos" amb Paco Rabal de Sargent de l'exèrcit.

3. "Karate a Muerte en Torremolinos", vista al Convent dels Àngels al Freak Film Festival de Barcelona. Impagable!!

4. "El Santo contra las momias de guanajuato", burritos a go-gó i sobredosi de frikisme.

5. "Supersonic Man" de Juan Simon Piquer. Mooolt divertida. Recomenable veure després de Superman.

6. “Dünyayi kurtaran adam”: la versió turca de STAR WARS. NO COMMENTS. :)

Neus ha dit...

Fotos de Elio Quiroga. Es una frikada que no se entiende nada, me apuesto algo a que Quiroga tampoco la entiende...

Marc Ambit ha dit...

Mare meva, Joan i Neus... però que "frikis" que sou!!! :D

Descubrepelis ha dit...

Jo afegeixo "Serial Mom" de John Waters (qui sinó?), hem fascina aquesta pel·lícula... :D

Salutacions!

suranpu ha dit...

Compte amb el que promets, Marc! Si has de fer un post de totes les pel·lícules que t'anomenem, acabaràs més boig que els seus directors. I no val utilitzar el botó fast forward :)

Sempre recordaré "Funky Forest: The First Contact" com el film més estrany que he vist. I dubto que cap altre el superi mai. Cal dir que el director i actors principals són reconeguts internacionalment, és a dir, no és cap peli de serie B o Z, típiques a aquestes clasificacions.

Per cert, "Yôkai daisensô" no és un film friki, és una molt bona peli si coneixes la mitologia japonesa i t'agrada l'acció ben feta i dirigida.

Marc Ambit ha dit...

Definitivament, Suranpu, tens tota la raó :D Igual ens vam precipitar fent promeses que ens "obligaran" a empassar-nos el cinema més Z del món :D
Tot i així serà una experiència, no ho dubto. :D Apuntada queda la Funky Forest!

David M.S. ha dit...

Jo recordo com a friki Yo Compré una Moto Vampiro (la vaig veure en el cine del meu poble en una doble sessió amb Akira).

The Stuff, una pel·li de un iougurt assassí. Em va marcar.

Freddy el Colgao, amb el Tom Green.

La Grieta, encara que sigui solament perque surti Pocholo Martínez Bordiu.

I que no hagi vist diría dos: El Ataque de la Montaña de Mierda (sí, es una pel·li) i una raresa que es diu The Taint i que no trobo en lloc.

David M.S. ha dit...

Ho sento per repostejar, pero acabo de recordar la pitjor: Birdemic: Shock and Terror del 2010 (on surt la Tippi Hedren, encara que sigui perque el director la va ficar amb imatges d'arxiu).

Marc Ambit ha dit...

Mare meva, David!!! o_O Només amb els títols ja paguen!
La de la "montaña de mierda", de debò, m'ha fet riure molt fins que he vist el seu pòster a la IMDB... PUAJ! XDDD