David Simon: paraula de showrunner

Cap comentari
El passat dijous 7 d'abril s'inaugurava la tercera edició del Serielizados Fest, aquest cop amb en David Simon com a convidat estrella. Durant una mica més d'una hora, en Toni Garcia Ramon va conduir una xerrada informal entre copes de vi amb un David Simon divertit, que ens va oferir als afortunats que estàvem a la sala un munt d'anècdotes sobre la seva feina de showrunner. 

David Simon i Toni Garcia Ramón. Foto: Serielizados
La xerrada va ser tot un èxit de públic, es van esgotar les entrades i al teatre del CCCB no hi cabia ni una agulla. Em va sorprendre la seva humilitat, tenint en compte que les seves sèries com The Wire o Treme són considerades ja clàssics dels shows televisius, m'esperava certament un home més egòlatre, més orgullós. Potser el fet de que com ell mateix va repetir les seves sèries són lloades per la crítica però no massa vistes pel "gran públic" el converteix en un escriptor que manté l'ego a ratlla. O potser simplement és una persona humil i propera. 

El cert és que durant la xerrada en Toni Garcia va demanar quants dels assistents havien vist la sèrie Treme sencera, i gairebé el 70% del públic va aixecar la mà, en Simon va comentar que si la pregunta l'hagués fet a Estats Units, només 5 persones haguessin aixecat la ma, "i totes serien de Louisiana". 

I és que el públic assistent vem gaudir moltíssim amb un Simon que es mostrava distès i entregat a la conversa, comentant anècdotes sobre personatges de The Wire, explicant algunes morts (que no comentarem aquí), i també ens va explicar algunes de les xerrades que té amb els seus actors, com per exemple el que els sol dir a molts d'ells, inclosa la Winona Ryder: "Benvinguda al teu paper més invisible, serà una nova experiència per a tu, una manera diferent de treballar". 

Un altre de les converses habituals és la que té amb  els actors que han de morir durant el capítol que es rod: "Tinc bones i males noticies, la dolenta és que el teu personatge mor, la bona és que t'escriurem una mort espectacular" i mentre la sala reia, afegia: "em funciona totes les vegades".

Va lloar en James Franco com un actor brillant amb el que és difícil logísticament perquè fa mil projectes alhora, però que amb resulta molt gratificant treballar, a ell el veurem properament a The Deuce (2017) la nova sèrie que Simon té entre mans i que està en fase de post-producció.

En definitiva va ser una xerrada absolutament interessant, que tots els assistents vem gaudir i que haguéssim desitjat que no s'acabés. Un èxit total per als organitzadors del Festival, que poden estar orgullosos de com els ha sortit i de la facilitat amb el que aquest festival ha arrelat, ja podríem dir que amb només 3 edicions està consolidat i esperem que rebi el recolzament de més patrocinadors per tal que ens puguin seguir portant a primeres figures com en David Simon.