BSO de Withnail and I (1987, Bruce Robinson) - David Dundas & Rick Wentworth

Cap comentari
Deixeu-me començar per aquí: La banda sonora de la pel·lícula britànica Withnail and I és una de les meves favorites de tots els temps. Sí, sí, per sobre de la de 'Psicosi' del Herrmann, per sobre de la de 'El cielo protector' del Ryuichi Sakamoto, la del 'Dràcula de Bram Stoker' del Wojciek Kilar o de les brillants recopilacions de temes solts de les pel·lícules del Wim Wenders.

I és que aquesta BSO del David Dundas i del Rick Wentworth és tota una delicadesa. Tot i que barrejades entre els diferents temes composats específicament per a la pel·lícula hi figuren fins a sis cançons (que es situen entre el rock més punyent del Jimi Hendrix o els Beatles i l'orquestra de ball dels anys 20 i 30 de la New Mayfair Dance Orchestra), la veritable essència d'aquesta banda sonora són els temes de la parella de compositors abans mencionats.

I és que els compositors s'allunyen de la orquestració tradicional i tot treballant amb instruments ben pop/rock, són capaços de dibuixar una atmosfera perfecta per a la pel·lícula. Evocativa, enganxosa, inspiradíssima, la banda sonora travessa els camps de les afores de Londres per acollir aquest parell de personatges a la recerca de si mateixos i la seva essència.

Deixeu-vos portar per les melodies captivadores de Withnail and I.