Una aventura conversacional de The Hobbit

Cap comentari
Fa 30 anys començaven a aparèixer els primers ordinadors personals domèstics. La tecnologia ja permetia que un ordinador no necessités tota una sala per a ell sol, sinó que podia convertir-se en un electrodomèstic més. El primer dels ordinadors personals en fer-se popular i convertir-se en el somni de molts nens i nenes va ser el ZX Spectrum. L'èxit va ser tal que es van començar a produir jocs de tot tipus i gènere.

Però el primer joc que va superar el mil·lió de còpies venudes va ser l'adaptació que se'n va fer de The Hobbit. Era el que se'n deia una "aventura conversacional", és a dir que calia escriure-li a l'ordinador el que volies que el teu personatge fes, això sí, amb un llenguatge mooooolt lamentable limitat.
Els gràfics són per riure (de fet, cal esperar uns segons a que es completi el dibuix, que es va fent a poc a poc), les accions a fer molt poques i senzilles, però va enganxar a tota una generació que es va trencar la closca per aconseguir dur al Bilbo fins al final de la seva aventura.

Com hi podeu jugar? Molt fàcil. Tan sols necessiteu tres coses:
1- Clicar aquí per poder accedir al joc online (ni registres ni res de res, jugar directament).
2- Clicar aquí per veure tant les instruccions del joc com un walkthrough que us desencallarà en els moments més difícils.
3- Clicar aquí per sentir de fons la banda sonora que el Howard Shore ha composat per a la trilogia del Peter Jackson, així us ambienteu una mica, que el joc és insuls a matar.

Ja ens explicareu fins a on heu pogut portar al Bilbo, doneu-li salutacions a l'Elrond i, per cert, compte amb els trolls, que van molt afamats...