Ray Donovan (2013) - Ann Biederman (creadora)

2 comentaris
En Ray Donovan (Liev Schreiber) és un expert en solucionar els problemes dels rics i famosos de Los Angeles. Amb la seva presència i seguretat extrema en si mateix acoquina al més pintat per aconseguir el que vol. Els seus clients estan, en principi, molt contents amb els seus "serveis", sempre articulats al voltant del xantatge, l'amenaça i la violència.
Però el Ray té un pare, el Mickey (Jon Voight), al que no suporta i al que no li perdona la infància que els hi va donar a ell i als seus germans. I el Mickey acaba de sortir de la presó i vol reincorporar-se a la família.

Esplèndida sèrie -una de les millors que hem vist aquesta temporada- que, evidentment, funciona a partir de la dualitat de l'expert en solucionar problemes que sembla tenir problemes per resoldre els de casa.
Els guions aprofiten un repartiment absolutament deliciós que, ja ens ho apostem ara, s'endurà un bon tou de nominacions en els propers Emmy. No només el Liev Schreiber compleix perfectament en la seva estoica presència, sinó que el Jon Voight forja un personatge inoblidable, amb una personalitat molt pròpia i que deixarà empremta en la televisió d'aquests propers anys. I després l'acompanyen el Dash Mihok, impressionant en el seu paper de germà babau, l'Eddie Marsan, l'Steve Bauer, la esplèndida Paula Malcomson, l'Elliot Gould o el James Woods. Es-pec-ta-cu-lars, tots ells i elles.


La sèrie té moltes bases al seu favor, però sobretot en volem destacar un detall que podria passar desapercebut. La creadora de la sèrie és una dona, l'Ann Biederman, i es nota. En què? Doncs, per començar, que tot i ser una sèrie d'homes molt homes, de mascles que resolen a cops les seves diferències, mai no queden com a herois per això. O, per exemple, en que els personatges femenins tenen una presència important, que no són "ties bones" que van al darrera del que fan els homes, sinó que els burxen, que en fan de consciència.

Guions sòlids en els que els arcs argumentals van ajuntant-se poc a poc en una trama única que desemboca en un clímax de final de primera temporada espaterrant, Ray Donovan és una aposta seriosa i molt interessant que esperem que tingui un desenvolupament tan encertat com el que ha tingut en aquesta primera temporada.



2 comentaris :

Fàtima ha dit...

Sèrie absolutament GENIAL!!!
Molt d'acord amb tot el que escrius...John Voight està impressionant. La sèrie ja comença molt bé, i va millorant capítol rere capítol. Menció especial diria el 1x11!! i un tancament de temporada impressionant que, evidentment et deixa amb ganes de més! en volem més!!

Unknown ha dit...

Totalment recomanable! I John Voight fent de Christopher Walken està genial! Jo al prota li tinc mania, però no hi fares perquè la resta d'actors m'encanten. El ritme, les trames... un gran descobriment!