L'origen de Frankenweenie

1 comentari
S'ha estrenat ja en els cinemes la darrera pel·lícula del Tim Burton, Frankenweenie, que explica la història d'en Victor, que perd al seu estimat gosset en un accident i llavors intenta ressuscitar-lo per tots els mitjans possibles.
Però aquest llargmetratge del Burton està basat, en realitat, en un migmetratge que ell mateix va rodar en la seva joventut, l'any 1984, quan despuntava com un dels creadors novells més interessants de la factoria Disney, on treballava. El resultat va ser una faula gòtica força pessimista, trista i lúgubre per la qual va ser despatxat per la companya, acusat de malbaratar molts recursos en un treball poc adequat per als infants, únic target de la Disney en aquella època.

Com per rescabalar el mal fet anteriorment, ara la Disney l'ha tornat a contractar per tornar-la a rodar, ara amb més mitjans, ampliada, animada i en 3D.
No sabem si superarà l'original, però el primer cop que la vam poder veure al cinema, just abans del passi de A nightmare before Christmas, ens va deixar embadalits. Aquí us l'acostem per que la gaudiu íntegrament, en versió original i subtítols en castellà, doncs sabem que sou molts els fans de Burton i del seu univers gòtic.

1 comentari :

Descubrepelis ha dit...

Realment val la pena l'actualització, si el curt ja era una meravella, sens dubte el meu preferit del director, el llarg no es només tan fidel com pot, sinó que té elements propis fabulosos. S'ha de veure. ;)