Cicle de Cinema i Drets dels Infants 2013-2014

Cap comentari
Excel·lent iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona que busca acostar als infants i a les seves famílies als drets dels infants, fent servir per a aquest propòsit el cinema.

La programació de les pel·lícules és oberta al públic, gratuïta i tindrà lloc al Cinema Alexandra de la Rambla Catalunya, en versió catalana. Les pel·lícules que es projectaran seran:

Història d'una Gavina (i del gat que li va ensenyar a volar) (La gabbianella e il gatto, 1999, Enzo d'Alo)
Una excel·lent pel·lícula infantil que explica la història d'un gat al que una gavina emmetzinada per uns abocaments de petroli li fa prometre que cuidarà de l'ou que acaba de pondre. En néixer la petita gavina, el gat ha d'educar-la i, per descomptat, ensenyar-li a volar, a més de protegir-la en les aventures que se'ls hi posen pel davant. Dirigida per l'especialista Enzo D'Alo, compta amb un guió escrit en col·laboració amb l'escriptor xilè Luis Sepúlveda.

Amb la pel·lícula, els organitzadors pretenen posar de rellevància el dret a la protecció i el deure a la cura compartida de l’infant.
Projeccions: 10 i 24 de Novembre de 2013


Els Croods, una aventura prehistòrica (The Croods, 2013, Kirk de Micco, Chris Sanders): Algú ha escrit que aquesta entretinguda pel·lícula familiar és una barreja entre 'Els Picapedra" i "Ice Age". Explica el periple que recorre una família d'homes de les cavernes en intentar trobar un nou espai on viure, després de que un gran terratrèmols destrossés el seu habitatge. Comèdia d'aventures que ha tingut força ressò internacional i gran afluència de públic, que compta amb el Chris Sanders (Lilo & Stitch, Cómo entrenar a tu dragón) com a co-director.

Amb la pel·lícula, els organitzadors pretenen posar de rellevància el dret a expressar els afectes i les pròpies opinions i a ser escoltat pels adults.
Projeccions: 17 de Novembre i 11 de Desembre de 2013

L'organització, a més, proposa a les famílies que hi pensin assistir, unes petites activitats a realitzar amb els nens i nenes per tal de treballar més a fons els aspectes educatius de la mateixa. Podeu trobar-ne les directrius en aquest díptic.
A més, la Regidoria ha publicat un blog resumint-ne tota l'experiència: http://cinemadretsinfants.org

L'iniciativa, que ja fa anys que es du a terme, inclou també activitats per escoles, la qual cosa dóna l'excusa perfecta als mestres per tractar aquests temes al voltant dels drets dels infants a classe, de manera més profunda i profusa.

No feu plans, doncs, per aquests diumenges de Novembre i Desembre!